torstai 4. elokuuta 2016

Nenosen ja Siiskosen vinkit tämän vuoden maratonille

Sparrimaratonilla pääset sparrailemaan lukkopainia, brasilialaista jiu-jitsua sekä vapaaottelua. Salin kehän puoleinen pääty on varattu pystyottelusparreille. Viime vuonna mukana maratonilla ollut vapaaottelija Eeva Siiskonen sekä bjj- ja lukkopainitaituri Severi Nenonen suostuivat jakamaan muutaman vinkin tämän vuoden sparraajille.

Eeva Siiskonen 2015 Sparrimaratonilla

1. Kuka olet? Kerro vähän itsestäsi ja kamppailutaustastasi.
Eli olen Eeva Siiskonen, ammattilaisvapaaottelija Imatralta ja edustan Team East Fronttia. Kamppailutausta on alkanut aikoinaan potkunyrkkeilyllä, josta siirryin thainyrkkeilyyn ja siitä sitten vapaaotteluun noin 5 vuotta sitten.

2. Olit mukana viime vuoden Sparrimaratonilla. Kerro vähän fiiliksistäsi.
Viime vuoden Sparrimaratoni oli ihan mahtava kokemus, oltiin Katjan (Kankaanpää) ja Gb.n tyttöjen kanssa sovittu reeneistä jo etukäteen ja hyvät sparrit saatiinkin aikaseksi. Sparrimaratonin aikataulu oli juuri hyvä kun kaikilla oli matsit tuloillaan.

3. Mitä vinkkejä antaisit tämän vuoden Sparrimaratoniin osallistuville?
Vinkit tän vuoden sparraajille, varatkaa paljon juomaa mukaan,uikkarit ja paljon iloista mieltä :)

4. Aiotko osallistua tämän vuoden "Sparatonille"?
Kyllä tarkoitus olisi tänäkin vuonna tulla Jyväskylään, ajoitus olisi taas hyvä kun Carelia Fight on 10.9! Yrittäisin saada vaparireenejä päivälle pari hyvää settiä ja huilin jälkeen ajattelin vielä painia puvulla ja ilman 🙂
Severi Nenonen 96 erän jälkeen

Viime vuonna eniten eriä 12 tunnin aikana paini Barreto Lahden Severi Nenonen. Kahdentoista tunnin aikana eriä kertyi komeat 96 kappaletta.

1. Kerro vähän itsestäsi.
Olen kohta kolmekymppinen projekti-insinööri ja BJJ:n mustavyö Lahdesta. Toimin yhtenä Barreto Jiu-Jitsu Lahden vetäjistä ja syksyllä tulee kymmenen vuotta täyteen siitä, kun aloitin BJJ:n peruskurssin GB Kuusankoskella ja siitä asti olen aktiivisesti BJJ:n ja lukkopainin parissa viihtynyt. Kahden pienen lapsen myötä nykyiset harjoitusmääräni ovat tippuneet huomattavasti siihen verrattuna, mitä ne olivat ennen lasteni syntymää. Nykyisin käyn painimassa 3-5 kertaa viikossa ja kotimaan isommat kilpailut pyrin käymään läpi aina mahdollisuuksien mukaan.

2. Painit viime vuonna huimat 96 erää. Kerro vähän tunnelmista tuolloin.
Tarkoituksena oli Peten (Petri Paloranta) kanssa rikkoa edellisen vuoden ennätys ja siinä onnistuttiinkin. Tosin kuuden tunnin jälkeen olin aivan rikki ja meinasi jo uskokin loppua kesken. Tuntui, että jokainen lihas kaulasta alaspäin oli krampin partaalla, jos vähänkin liikautti raajojaan. Onneksi se pakotti myös rauhoittamaan sparria, minkä seurauksena pystyin vielä jatkamaan ja pääsin loppujen lopuksi tuohon 96 erään. Pete jäi onneksi niukasti taakse 92 erällään ;)

3.Olitko valmistautunut Sparrimaratoniin jotenkin etukäteen, ja onko sinulla vinkkejä tämän vuoden Sparrimaratoniin osallistuville?
En ollut erityisemmin valmistautunut. Ajattelin vaan, että sparrataan nyt kunnolla, kun kerrankin ei tarvitse pitää lapsia mukana painisalilla. Suosittelen kaikille riittävää nesteytystä ja avointa mieltä. Tämä on mahtava tilaisuus päästä testaamaan itseään uusia vastustajia ja erilaisia tyylejä vastaan, joten kannattaa ottaa tilaisuudesta kaikki irti!

4. Aiotko osallistua Sparrimaratoniin tänä vuonna?
Todellakin! Tänä vuonna yritetään rikkoa 100 erän rajapyykkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti