perjantai 24. heinäkuuta 2015

Potkunyrkkeilijä Taija Savolainen

Sparrimaraton on avoin kaikille vapaaottelun, lukkopainin ja brasilialaisen jiu-jitsun harrastajille, mutta myös niin sanottujen sisarlajien edustajat ovat erittäin tervetulleita osallistumaan hyväntekeväisyystalkoisiin. Vuoden 2014 Sparrimaratonilla nähtiinkin hapkidon harrastajia, potku- ja thainyrkkeilijöitä sekä judokoita. Sparrimaratonilla sparreja käydään joko pystyottelun (potkunyrkkeily/vapaaottelu) tai mattopainin merkeissä. Salin kehän puoleinen pääty pyhitetään potku- ja lyöntilajien sparreille ja loput matosta painisparreille. Painilajien sparrit suositellaan turvallisuus- ja tilankäytöllisistä syistä käymään mattopainina. Etenkin vilkkaimpina tunteina klo 12-18 matolla on paljon väkeä, ja tällöin heitoille ja alasvienneille ei välttämättä löydy tilaa. Jyväskylän Jigotain potkunyrkkeilijä Taija Savolainen kertoo tunnelmiaan viime vuoden Maratonilta.

Kuka olet?

Olen Taija Savolainen, ja treenaan sekä ohjaan potkunyrkkeilyä Jyväskylän Jigotaissa. Mukana on tullut heiluttua jo liki 10 vuotta, joskin väliin mahtuu muutama ei niin aktiivinen kausi, sekä ihmettelyä mm. vesijuoksun, nyrkkeilyn, BJJ:n ja vaparin ihmeellisessä maailmassa.



Kerro vähän viime vuoden Sparrimaratonista!

Viime vuonna kuultiin, että Fight Clubilla olisi luvassa isot sparrikinkerit. Kerroin pojille salilla, ja päätettiin lähteä joukolla haastamaan hyvän asian puolesta. Sparrieriä ei tullut henkilökohtaisesti montaa kiireiden vuoksi, mutta meno niissä vähissäkin oli sitäkin hikisempää. Tarkoitus olisi tänä vuonna ottaa useampia eriä, sillä kuultiin että Oulun pojatkin ois tulossa! Viime sparrimaratonissa tunnelma oli kohdillaan, hyväntuulisessa ja rennossa hengessä hikoilua. Samaa odotan tältäkin vuodelta.


Jyväskylän Jigotain potkunyrkkeilijät Sparrimaratonilla.
Kolme vinkkiä Sparrimaratonista selviämiseen?

Itse menen tapahtumaan seuraavan kolmen t:n kombolla: Tankkaus, tasoittelut ja tahtotila.

1. Tankkaamiseen sisältyy omavalintainen neste- ja ruokatankkaus, joka on ehkä ihan syytä aloittaa jo edellisenä päivänä. Tankkausta on hyvä jatkaa vielä treenipäivänä ja tapahtuman aikanakin.

2. Tasoittelua on hyvä harrastaa siinä vaiheessa, kun hyytymistä alkaa kropassa ilmetä, mutta ei halua vielä lopettaa. Muutama kevyempi erä tai jopa pieni huili voi silloin olla paikallaan.

3. Ja tahtotilaa tietty tarvitaan, että saadaan henkilökohtaiset tavoitteet saavutettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti